SJR IT välkomnar Dennie Roserell som Affärsområdeschef Projektledning

By | Nyheter

Vi välkomnar Dennie Roserell till SJR IT. Dennie kommer bygga upp det nya affärsområdet inom projektledning och digitalt ledarskap. Som Affärsområdeschef kommer Dennie fokusera på det digitala och transformativa ledarskapet. Han kommer att fokusera på projekt- och programledning men också brett inom ledarskap med roller som kravledare, testledare, produktledare, scrum masters och interimschefer. Med 20 års erfarenhet inom IT-branschen har Dennie ett ovärderligt kontaktnät på ledarskaps- och konsultsidan.

Vad har du för bakgrund inom IT-branschen?
”Jag har de senaste 20-åren arbetat med digital transformation med fokus på verksamhets- och affärsutveckling mellan IT och verksamhet. Alltid med fokus på kundnytta och kundnöjdhet. Det faller sig naturligt för mig att arbeta med helheten och då både operativt, taktiskt och strategiskt. Jag har genom åren hunnit med att arbeta inom retail, e-handel, media, IT och Offentlig sektor. Med roller som Projektledare, IT-chef, Tjänstechef, COO på CV:et och nu senast som Digitaliseringschef på Arbetsförmedlingen hoppas jag kunna tillföra den branschbredd som vi behöver på SJR IT.”

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter för SJR IT?
”The sky is the limit! – skämt åsido. SJR är ett väletablerat konsult- och rekryteringsföretag inom Bank och Finans. Med det i ryggen har vi på SJR IT fantastiska möjligheter att både växa och bredda oss inom digitaliserings- och IT-området. När vi nu satsar på att fullt ut erbjuda våra kunder den kompetens och det transformativa ledarskap som krävs för dem att lyckas i sin digitala transformation kommer vi på SJR IT också att lyckas!”.

Vad kommer du att bidra med till SJR IT?
”Erfarenhet, erfarenhet erfarenhet. Jag har varit förunnad att göra många spännande och kul saker i min karriär. Jag har fått en branschbredd och en erfarenhet genom att just prova många och nya möjligheter. Jag tror det är en viktig nyckel och det som krävs för att hjälpa våra kunder att åstadkomma just en digital transformation. Genom åren har det mesta gått fantastiskt bra men då just p.g.a. eller tack vare den erfarenhet jag fått av det som inte gått så bra. Jag är entreprenör och tror på att kasta sig ut och prova nya lösningar, ibland misslyckas man, men genom den erfarenheten blir det sedan lättare att lyckas.”

”Utöver min erfarenhet och kompetens hoppas jag såklart, med hjälp av mitt nätverk, kunna bygga vårt nya affärsområde inom det digitala och transformativa ledarskapet. Jag tror på att sätta höga och inspirerande mål. För mig och mitt affärsområde är målet att bygga en verksamhet med ledarskapskonsulter som är i världsklass. Där de är experter på digital transformation som skapar maximal nytta och möjliggör våra kunder att lyckas med sina transformationer ”

Intervju gjord av Daniel Dahlgren

Prisutdelning till årets styrelseproffs

By | Nyheter

I onsdags korade Veckans Affärer Näringslivets Mäktigaste Kvinnor och SJR:s koncern-VD Per Ogunro fick äran att dela ut pris till Årets Styrelseproffs! Stort grattis till Malin Persson och alla andra fantastiska pristagare! Tack VA för en inspirerande dag och en glittrande galakväll, ert arbete gör skillnad!

Foto: Pax Engström Nyström

SJR IT på konferens

By | Nyheter

Förra veckan var SJR IT på en inspirerande och givande konferens med hela SJR-koncernen. Det var prisutdelning samt god mat och dans senare på kvällen med konferencier och DJ Peter Siepen. Priser som delades ut var bl.a. till Årets medarbetare, Årets säljare samt Årets rekryterare.

Vi fick se en Salsagrupp uppträda och även själva lära oss att dansa salsa via vår instruktör och professionella salsadansare Evelina från SJR-koncernen och hennes danspartner.

Uppträdande av Stockholm Salsa Dance Alegria

Text och bild: Daniel Dahlgren

SJR IT på julfest

By | Nyheter

I tisdags var SJR IT på julfest med konsulter och övriga medarbetare i koncernen. Det var en trevlig stämning med julbord, tal samt musik från en artist som uppträdde på scenen med kända låtar. Efter julbordet var det dessertbuffé och dans.

Text:Daniel Dahlgren
Foto: Daniel Dahlgren & Martin Jedenberg

SJR är glada över att få välkomna Marie Wiklund som VD på SJR IT

By | Nyheter

Marie är marknadsekonom med 20 års erfarenhet av IT-branschen.

Marie Wiklund har de senaste 10 åren arbetat som försäljningschef hos ledande aktörer i branschen. Både med mäklaraffären, som lösningsleverantör och med implementation av affärssystem. Marie har starkt affärsfokus och älskar att utveckla modeller och erbjudanden för att möta marknadens behov och kundernas önskemål.
”Marknaden finns därute och det är stor efterfrågan på duktiga konsulter som kan stötta bolagen på deras digitaliseringsresa”, säger Marie. SJR IT:s affärsmodell med en mix av egna seniora konsulter och ett urval av konsulter från våra partners säkerställer att vi alltid kan hitta rätt konsult enligt kundernas behov.

Varmt välkommen till oss Marie, vad tar du framförallt med dig till oss från din bakgrund som försäljningschef?
Kunskap om marknaden och kundsegmenten, vad eftersträvar marknaden idag kopplat till olika behov? Och rätt matchning mellan konsulten och kunden.

IT-branschen utvecklas och förändras hela tiden, hur ska vi arbeta för att ligga i framkant?
Viktigt är att trendspana, vad händer i IT-branschen och i vår omvärld? Vilka utmaningar har våra kunder i olika branscher och hur kan vi på ett effektivt och säkert sätt hitta rätt kunskap för att hjälpa kunderna på deras resa.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter för SJR IT?
Idag måste företagen hela tiden fortsätta att utvecklas digitalt för att överleva och vid en digital transformation är efterfrågan stor på IT- och verksamhetskonsulter som kan stötta bolagen i deras utveckling. Jag är övertygad om att behovet för dessa konsulter kommer fortsätta att öka stadigt.

Hur känns det att leda och driva SJR:s satsning på IT?
Det känns väldigt spännande att få bygga SJR IT tillsammans med mina kollegor. SJR:s processer och välkända varumärke tillsammans med vår erfarenhet inom IT och digitalisering kommer ge oss rätt förutsättningar för att lyckas.

Intervju gjord av Annelie Pettersson Wallman på SJR