Möt Henrik Carrander

By | Nyheter

Hur är du som person?
Jag är positiv och nyfiken, på människor, arbetssätt och system. Jag gillar förändring och vill gärna påverka både kunder och kollegor att lära sig mer och arbeta effektivare. Jag är väldigt intresserad av att både förstå och förklara ”varför” för att enklare komma i mål med projekt, och att hitta olika egenskaper och kompetenser för att få ett bättre slutresultat.

Vad har du för bakgrund?
Jag har arbetat både som konsult och i linjeroller, främst inom fastighet och handel. Jag är utbildad ekonom och har jobbat mycket i gränslandet mellan ekonomi och it med att utveckla, implementera och uppdatera olika ekonomi-, crm- och driftsystem i olika projektroller, tex projektledare och beställare. Den röda tråden har varit att förenkla arbetet, genom system och processer för att frigöra tid och komma närmare kunderna.

Vad kommer du att jobba med på SJR IT
Jag kommer att arbeta som konsult, främst med uppdrag inom projektledning. Jag vill utmana kundernas system och processer för en effektivare leverans. Jag är gärna med i olika förändringsprojekt gällande digitalisering, ERP, CRM, BI och hjälper till att skapa värde i kundernas investeringar. En fördel jag ser är att vi inte är bundna till någon leverantör utan kan hålla kundernas bästa för ögonen.

Vad ser du för utmaningar i din nya tjänst
Det ska bli spännande att vara med och bygga upp IT-delen hos SJR. Jag har tidigare blivit rekryterad till en ekonomtjänst, och har samarbetat med många konsulter från SJR, så det ska bli kul att göra företaget känt för hög kompetens inom fler områden än ekonomi.

SJR IT välkomnar Malin Hanquist som Regionchef för SJR IT SYD

By | Nyheter

Vi välkomnar vår nya regionchef Malin Hanquist till SJR IT i SYD. Malin kommer arbeta från SJR:s kontor i Malmö. Hon har en lång och gedigen bakgrund inom IT-branschen med fokus på ledarskap och digital transformation. Malin brinner för att skapa lösningar för kunden som verkligen gör skillnad.

Hur är du som person?

”Jag är en person med mycket energi, driv och en stor dos av omtanke. Lever efter filosofin att det ska vara kul på jobbet. Det ska kännas att det man gör har betydelse och man ska trivas där man är, så därför är teamet oerhört viktigt för mig. Det är teamet som gör skillnad med sina olika personligheter, erfarenheter och kulturer. Det är där magin händer!”

”Att lyssna är så viktigt. Att vara lyhörd och förstå vart marknaden och kunderna är på väg. Att lyssna på konsulterna och ständigt följa med i utvecklingen så att den kompetens som SJR IT tillhandahåller alltid är relevant och bäst i klass.”

Vad har du för bakgrund?

”Jag har arbetat i IT & Telekombranschen i drygt 20 år och började inom Telekom. Har verkligen varit med på hela den resan inklusive kraschen kring år 2000. Jag har spenderat mycket tid i Silicon Valley och på resande fot med att besöka mobiloperatörer världen över. Jag har lett globala team. I ett flertal år var jag ledare för infrastruktur projektledare i Norden. Har suttit i ledningsgrupp på Sverigenivå och 2016 var jag med i Womentor. Jag har jobbat som ansvarig för konsultaffärer och leverans, varit kontorschef och har i många år haft den stora förmånen att få vara mentor i olika nätverk.”

Vad kommer du att jobba med på SJR IT?

”Jag ska bygga upp SJR IT i Malmöregionen. Vi ser att det här finns ett stort behov av duktiga seniora konsulter och med stöd av SJR:s processer och effektiva sökvägar, kommer vi kunna erbjuda de bästa konsulterna inom digital transformation till våra kunder.”

Vad ser du för utmaningar i din nya tjänst?

”Jag ser bara möjligheter! SJR IT är ett bolag som byggts med de bästa värderingarna och med det största fokuset på kunder och resurser. Att vara en del av SJR-koncernen är en enorm tillgång och styrka.”

Intervju gjord av Daniel Dahlgren på SJR IT

SJR IT välkomnar Sargon Suberkli som konsult med fokus på projektledning & digitalisering

By | Nyheter

Vi välkomnar vår nya kollega Sargon Suberkli till SJR IT. Sargon är en av våra nya stjärnor som kommer arbeta ute hos våra kunder med inriktning mot agilt ledarskap och digital transformation.

Berätta lite om dig själv.
”Jag är som person social och inkluderande. Den sociala biten är viktig för mig för att jag ska trivas på de platser jag är på. Jag är genuint intresserad av andra människor och deras erfarenheter men framför allt av vad vår sammanlagda erfarenhet kan skapa. Det finns inget bättre än när ett gäng människor ”klickar” och börjar spinna vidare på varandras idéer. Jag är målfokuserad och resultatorienterad både privat och på jobbet. Checklistor och visualisering av progress är en naturlig del i hur jag tar mig fram i livet.”

Sargon har hunnit bli 36 år och bor i Salem söder om Stockholm med fru och två barn som de har tillsammans, en pojke och en flicka på fem respektive tre år.

Vad har du för bakgrund?
”Jag har 10 års erfarenhet inom IT och ledarskap. Det är i den miljön jag trivs och får energi. På ett kreativt sätt hittar jag vägar för att driva mina uppdrag framåt. Jag älskar att vara länken mellan teknik och människa. Att förstå behov, skapa strategier och i många fall leda och driva förändringarna är det jag brinner för. Anledningen till varför jag tycker om det är känslan av prestation och stolthet som skapas genom vetskapen om att min leverans underlättat mitt teams och i förlängningen kundernas vardag och samtidigt skapat värde för företaget.”

Vad kommer du att jobba med på SJR IT?
”Jag kommer att primärt jobba som konsult där jag kommer att ta uppdrag som projektledare. I och med att jag är mål och resultatorienterad som person, passar rollen mig perfekt. Min ledarskapsförmåga sträcker sig längre än projekt. Något annat jag är bra på och har erfarenheter av är linjechefsrollen. Här kan jag även erbjuda interimschefstjänster för de företag som behöver det.”

Sargon hoppas också kunna bidra till SJR IT:s verksamhetsutveckling och bredda både sitt eget och SJR:s nätverk.

Varför valde du att ta steget att börja arbeta som IT-konsult?
”På mina tidigare anställningar har jag haft en inre drivkraft att hitta nya utmaningar som utvecklar mig och bolaget. Med min ”can do attitude” och med en djärv inställning till utmaningar har jag kunnat ta roller med större ansvar och levererat därefter. Detta är egenskaper som jag tycker passar bra hos en konsult. Jag trivs bra i kortare uppdrag. Det höjer prestationsnivån hos mig och skapar känslorna som jag tidigare nämnt, inom ramen för uppdraget.”

Intervju gjord av Daniel Dahlgren

Prisutdelning till årets styrelseproffs

By | Nyheter

I onsdags korade Veckans Affärer Näringslivets Mäktigaste Kvinnor och SJR:s koncern-VD Per Ogunro fick äran att dela ut pris till Årets Styrelseproffs! Stort grattis till Malin Persson och alla andra fantastiska pristagare! Tack VA för en inspirerande dag och en glittrande galakväll, ert arbete gör skillnad!

Foto: Pax Engström Nyström

SJR IT på konferens

By | Nyheter

Förra veckan var SJR IT på en inspirerande och givande konferens med hela SJR-koncernen. Det var prisutdelning samt god mat och dans senare på kvällen med konferencier och DJ Peter Siepen. Priser som delades ut var bl.a. till Årets medarbetare, Årets säljare samt Årets rekryterare.

Vi fick se en Salsagrupp uppträda och även själva lära oss att dansa salsa via vår instruktör och professionella salsadansare Evelina från SJR-koncernen och hennes danspartner.

Uppträdande av Stockholm Salsa Dance Alegria

Text och bild: Daniel Dahlgren

SJR IT på julfest

By | Nyheter

I tisdags var SJR IT på julfest med konsulter och övriga medarbetare i koncernen. Det var en trevlig stämning med julbord, tal samt musik från en artist som uppträdde på scenen med kända låtar. Efter julbordet var det dessertbuffé och dans.

Text:Daniel Dahlgren
Foto: Daniel Dahlgren & Martin Jedenberg

SJR är glada över att få välkomna Marie Wiklund som VD på SJR IT

By | Nyheter

Marie är marknadsekonom med 20 års erfarenhet av IT-branschen.

Marie Wiklund har de senaste 10 åren arbetat som försäljningschef hos ledande aktörer i branschen. Både med mäklaraffären, som lösningsleverantör och med implementation av affärssystem. Marie har starkt affärsfokus och älskar att utveckla modeller och erbjudanden för att möta marknadens behov och kundernas önskemål.
”Marknaden finns därute och det är stor efterfrågan på duktiga konsulter som kan stötta bolagen på deras digitaliseringsresa”, säger Marie. SJR IT:s affärsmodell med en mix av egna seniora konsulter och ett urval av konsulter från våra partners säkerställer att vi alltid kan hitta rätt konsult enligt kundernas behov.

Varmt välkommen till oss Marie, vad tar du framförallt med dig till oss från din bakgrund som försäljningschef?
Kunskap om marknaden och kundsegmenten, vad eftersträvar marknaden idag kopplat till olika behov? Och rätt matchning mellan konsulten och kunden.

IT-branschen utvecklas och förändras hela tiden, hur ska vi arbeta för att ligga i framkant?
Viktigt är att trendspana, vad händer i IT-branschen och i vår omvärld? Vilka utmaningar har våra kunder i olika branscher och hur kan vi på ett effektivt och säkert sätt hitta rätt kunskap för att hjälpa kunderna på deras resa.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter för SJR IT?
Idag måste företagen hela tiden fortsätta att utvecklas digitalt för att överleva och vid en digital transformation är efterfrågan stor på IT- och verksamhetskonsulter som kan stötta bolagen i deras utveckling. Jag är övertygad om att behovet för dessa konsulter kommer fortsätta att öka stadigt.

Hur känns det att leda och driva SJR:s satsning på IT?
Det känns väldigt spännande att få bygga SJR IT tillsammans med mina kollegor. SJR:s processer och välkända varumärke tillsammans med vår erfarenhet inom IT och digitalisering kommer ge oss rätt förutsättningar för att lyckas.

Intervju gjord av Annelie Pettersson Wallman på SJR