Möt Henrik Carrander

By februari 8, 2019Nyheter

Hur är du som person?
Jag är positiv och nyfiken, på människor, arbetssätt och system. Jag gillar förändring och vill gärna påverka både kunder och kollegor att lära sig mer och arbeta effektivare. Jag är väldigt intresserad av att både förstå och förklara ”varför” för att enklare komma i mål med projekt, och att hitta olika egenskaper och kompetenser för att få ett bättre slutresultat.

Vad har du för bakgrund?
Jag har arbetat både som konsult och i linjeroller, främst inom fastighet och handel. Jag är utbildad ekonom och har jobbat mycket i gränslandet mellan ekonomi och it med att utveckla, implementera och uppdatera olika ekonomi-, crm- och driftsystem i olika projektroller, tex projektledare och beställare. Den röda tråden har varit att förenkla arbetet, genom system och processer för att frigöra tid och komma närmare kunderna.

Vad kommer du att jobba med på SJR IT
Jag kommer att arbeta som konsult, främst med uppdrag inom projektledning. Jag vill utmana kundernas system och processer för en effektivare leverans. Jag är gärna med i olika förändringsprojekt gällande digitalisering, ERP, CRM, BI och hjälper till att skapa värde i kundernas investeringar. En fördel jag ser är att vi inte är bundna till någon leverantör utan kan hålla kundernas bästa för ögonen.

Vad ser du för utmaningar i din nya tjänst
Det ska bli spännande att vara med och bygga upp IT-delen hos SJR. Jag har tidigare blivit rekryterad till en ekonomtjänst, och har samarbetat med många konsulter från SJR, så det ska bli kul att göra företaget känt för hög kompetens inom fler områden än ekonomi.