SJR är glada över att få välkomna Marie Wiklund som VD på SJR IT

By oktober 26, 2017Nyheter

Marie är marknadsekonom med 20 års erfarenhet av IT-branschen.

Marie Wiklund har de senaste 10 åren arbetat som försäljningschef hos ledande aktörer i branschen. Både med mäklaraffären, som lösningsleverantör och med implementation av affärssystem. Marie har starkt affärsfokus och älskar att utveckla modeller och erbjudanden för att möta marknadens behov och kundernas önskemål.
”Marknaden finns därute och det är stor efterfrågan på duktiga konsulter som kan stötta bolagen på deras digitaliseringsresa”, säger Marie. SJR IT:s affärsmodell med en mix av egna seniora konsulter och ett urval av konsulter från våra partners säkerställer att vi alltid kan hitta rätt konsult enligt kundernas behov.

Varmt välkommen till oss Marie, vad tar du framförallt med dig till oss från din bakgrund som försäljningschef?
Kunskap om marknaden och kundsegmenten, vad eftersträvar marknaden idag kopplat till olika behov? Och rätt matchning mellan konsulten och kunden.

IT-branschen utvecklas och förändras hela tiden, hur ska vi arbeta för att ligga i framkant?
Viktigt är att trendspana, vad händer i IT-branschen och i vår omvärld? Vilka utmaningar har våra kunder i olika branscher och hur kan vi på ett effektivt och säkert sätt hitta rätt kunskap för att hjälpa kunderna på deras resa.

Vad ser du för utvecklingsmöjligheter för SJR IT?
Idag måste företagen hela tiden fortsätta att utvecklas digitalt för att överleva och vid en digital transformation är efterfrågan stor på IT- och verksamhetskonsulter som kan stötta bolagen i deras utveckling. Jag är övertygad om att behovet för dessa konsulter kommer fortsätta att öka stadigt.

Hur känns det att leda och driva SJR:s satsning på IT?
Det känns väldigt spännande att få bygga SJR IT tillsammans med mina kollegor. SJR:s processer och välkända varumärke tillsammans med vår erfarenhet inom IT och digitalisering kommer ge oss rätt förutsättningar för att lyckas.

Intervju gjord av Annelie Pettersson Wallman på SJR